11 КЛАС
ПОВТОРИТИ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
1. Класифікація органічних сполук:
- · За якісним складом
- · За будовою карбонового ланцюга
- · За функціональними (характеристичними групами)
2. Вищі карбонові кислоти у складі жирів (стеаринова, пальмітинова, олеїнова,
линолева). Поняття про незамінні «жирні» карбонові кислоти
3. Жири
- · Склад (реакції утворення жирів за участю вищезазначених вищих карбонових кислот)
- · Залежність фізичних властивостей жирів від складу (тверді жири, рідкі жири – олії)
- · Хімічні властивості жирів
- · Гідроліз
- · Лужний гідроліз, добування мила
- · Гідрогенізація «ненасичених» жирів, саломас
- · Біологічна роль жирів.
- · Добова потреба дорослої людини
4. Вуглеводи
- · Класифікація
- · Хімічні формули глюкози, сахарози, крохмалю, целюлози
- · Біологічна роль вуглеводів
- · Добова потреба у вуглеводах
5. Амінокислоти
- · Склад (функціональні групи)
- · Поняття про незамінні амінокислоти
- · Поняття про α-амінокислоти у складі білків
- · Реакція утворення дипептиду на прикладі гліцину
6. Білки
- · Склад, будова (структури білків)
- · Властивості білків, кольорові реакції білків
- · Біологічні функції білків (функція і приклад білка, який цю функцію виконує)
- · Вміст білків у продуктах харчування
- · Добова потреба дорослої людини
7. Вітаміни
- · Поняття про водорозчинні та жиророзчинні вітаміни
- · Поняття про авітаміноз, гіповітаміноз, гіпервітаміноз
- · Наслідки нестачі в організмі людини вітамінів A, C, D, E, B1, B6, B12
- · Харчові продукти з великим вмістом вітамінів A, C, D, E, B1, B6, B12
8. Харчові добавки
Класифікація
9. Мило
- · Реакція утворення мила з жиру
- · Властивості мила залежно від хімічного складу
- · Механізм дії миючого засобу
- · Зниження миючої дії мила в твердій воді
10. Поняття про синтетичні мийні засоби
11. Поняття про побутові хімікати, їх класифікація, правила поводження
12. Поняття про органічні розчинники. Чищення одягу
Комментариев нет:
Отправить комментарий